Visa webbinnehåll

Blogs

Victorias secret.

Någon mer efterlängtad butik i Sverige får man nog leta efter, tokigt nog ligger den ju innanför säkerhetskontrollen på Arlanda. Kanske smart dock, man behåller ju faktiskt det lite svåråtkomliga som kännetecknat det här märket i åratal.

Tråkigt nog har de en mycket fattigt utbud på nagellack, endast 2 olika färger som säljs mer som ett kompetteringsvara inuti en presentförpackning.

Dock ligger väl Victorias hemlighet (secret) mer i dofterna och trosor...

Kul och fint iallafall!

Nagellack, trosa och läppglans i paket.

Otippad matchning..Ibland blir det liksom så himla bra, fast det inte alls var planerat.
Som här!

The Minnie Mouse collectionEtt smakprov från Opis senaste kollektion "Minnie Mouse"eller "Couture de Minnie"
Rosa och röda toner, ett glitterlack och ett "sand".Artistic vår!Jag jobbar väldigt mycket med gelpolish och är mycket förtjust i märket Artistic.
Människorna bakom är väldigt "fashion forward", bla kändis manikyristenTom Bachic har skapat många av färgerna,

Här är exempel ur deras vårkollektion, som består av 6 st härliga pasteller.
Just dessa heter " graceful" ( blå) och "sincere" (rosa)

F

Gesällprov för nagelterapeuter!

 

I ett mycket välkomnat försök att göra min yrkeskår mer krediterad och seriös, så finns numera en möjlighet att göra ett gesällprov och på så sätt få ett "bevis" på sin kunskap och skicklighet.

Ett jättebra grej tycker jag!

Jag gjorde en snabbinterviuv med Najet på NHnails, en mycket kunnig och kompetent kollega till mig, som svarade på lite av mina frågor.

 

1, Gesällprov för nagelterapeuter, hur kom det till?
Idéen att denna möjlighet skulle finnas även för vår yrkesgrupp kläcktes av Maria Sundberg Stuxgren på SEYF. Arbetet har sedan fortgått sedan 2007.
Sveriges Hantverksrådet har ramar och regleringar som man måste följa för att få en godkänd gesällstruktur i funktion. SEYF har under de senaste åren hårt och målmedvetet skapat en sådan struktur som ni är godkänd. Den första Gesällprövningen gick av stapeln i januari i år. Det var en mycket fint event och en milstolpe i nagelterapeutyrkets historia.

 2, Vem håller i det?

Det är SEYF, Svenska Estetikers YrkesFörening, som håller i eventet.
De gör ett mycket bra och viktigt jobb för att hjälpa till att kvalitetsdefinera terapeuter på marknaden.
Det handlar om att få ett objektivt bevis/certifikat på att man besitter en komplett kunskap, teoretisk och praktisk, inom vårt yrkes totala arbetsområde idag.

 3, Vad består provet av och vem/vilka har bestämt "reglerna"?

Reglerna är i grunden satta av Hantverksrådet och modifierade i samarbete med SEYF. Respektive yrkesgrupp har någon form av modifikation för att kunna skapa en verklighetsbaserad
struktur för gesällkonceptet.
De olika delproven är både i övergripande och grundläggande teori och i praktiska delmoment som t ex manikyr (klassisk, spa & herr), lackning, gele, akryl och enklare designtekniker. Tentamen pågår i flera dagar. SEYF utfärdar sedan ett bevis på godkändadelprov som man sedan skickar in till Svenska Hantverksrådet som i sin tur sedan utfärdar själva Gesällbrevet. Proceduren för utlämnandet av detta är sedan något olika i olika kommuner.

 4. Har alla skolor anammat detta?

Eftersom denna möjlighet är helt ny för vår yrkesgrupp, så är det svårt att säga vad som är anammat och inte. Men helt klart är att om du som salongsägare har någon med gesällbrev som söker plats på din salong så är det ett bevis på mycket god kompetens. Likaledes om en skola söker lärare eller om en konsument söker terapeut så är detta dokument något som objektivt garanterar en hög kunskapsnivå, vilket är en bra referens liksom en trygghet.

På grund av starkt visat intresse från fler terapeuter som vill ha möjlighet att ta Gesällen så har SEYF nu satt ytterligare ett datum i år, 6-8 september i Stockholm.


 

Visar 386-390 av 1 026 träffar.
Antal per sida
Sida av 206