Visa webbinnehåll

Blogg

Blogg »

Börjar det bli dags för fossingarna?

Våren, snart är den är, och innan man vet ordet av så känns de stackars fötterna instängda i alldeles för varma vinterskor och man börjar snegla på de tjusiga sandaletterna som finns uppradade i skyltfönstrerna.

Men flickor- en uppmaning!-innan ni gör slag i saken och befriar de stackars bleka tassarna, så gör en riktig pedikyr...SNÄLLA...

På salong eller hemma spelar ingen roll, bara ni får detta gjort. För varje år förundras jag över antalet i övrigt välklädda och skönhetspiffade tjejer på stan, som helt verkar ha glömt bort att fixa till fötterna innan de står på allmän display i stans rulltrappor och trottoarer. Fast inte glömt helt, konstigt nog, för tårna är lackade???

Nää, det är faktiskt inte svårare än att göra en manikyr, fast med lite hälfilning.

Börja med lite fotbad, det känns skönt och det mjukar upp all "död" hud. När du suttit i ca 5 min så ger du dig på hälarna med fotfilen. Efter det rekommenderar jag en fotpeeling på hela foten- det blir jättefint och mjukt. Avsluta med en ordentlig insmörjning med fotkräm.

Under tiden som fotkrämen sjunker in så fixar du pedikyren. Klipp och fila till längd och form(glöm inte formen, så klipp inte ända ned för då är det omöjligt att mjuka till kanter och avslut), rensa och skjut ned nagelbanden, klipp bort överflödigt med nagelbandssax. Putsa ytan på nageln jämn med en sk "buffer", så du får bort så mycket ojämnheter och "ränder" som möjligt. Avsluta med att torka av nagelytan med sprit el liknande.

Nu lackar du dina tjusiga tår med den snyggaste färg du kan hitta, men glöm inte baslack och topplack, då blir det jobb snyggt och håller väldans mycket längre. Är du riktigt pillrig, så gör prickiga naglar eller söta blommor eller stenar ovanpå....

Du kommer inte ångra att du la ner den timmen på dina fötter, det lovar jag dig.


Kommentera inlägget Kommentera inlägget

Helen F

Hej Frida!
Kan du inte visa hur man klipper nagelbanden, och gärna en bild på när det är dags också. Jag river mina och får jättefula sår och riskerar att förstöra mina naglar och nagelband, lösningen för mig borde vara att klippa men jag vet inte hur. Kan du visa?


Skickat 2012-03-21 11:05.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar

Hej Helen!
Snälla, försök att inte riva i dina nagelband..precis som du säger så blir det ju bara värre och du kan tom få rejäla inflammationer.
Börja med att gå till en duktig manikyrist som kan hjälpa dig att klippa till nagelbanden första gången. Sen investerar du i en sk nagelbandsremover eller eraser. Det är en kräm som "löser upp" den döda, hårda huden runt nagelbanden, så att den inte fastnar i nagelplattan.
Använd denna varje dag och dina problem kommer försvinna, jag lovar.
CND, Ciate och OPI har alla jättebra såna här produkter.
Lycka till!
F


Skickat 2012-03-26 21:13 som svar till Helen F.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar

Länkar - Övrigt